L'ESSÈNCIA DE LA FOTOGRAFIA

dimarts, 21 d’abril del 2009

Vida de Steve McCurry

Nascut el 24 de febrer de 1950 a Philadelphia, Pennsylvania, Steve McCurry és un fotoperiodista nord-americà, mundialment conegut per ser l'autor de la fotografia La niña afgana, apareguda a la revista National Geographic, el juny de l'any 1985. Aquesta imatge va ser nomenada com "la fotografia més vista" de la història del National Geographic Magazine.
La seva carrera fotogràfica va començar amb la invasió soviètica d'Afganistàn. També ha cobert altres conflictes internacionals com la guerra entre Irak i Iràn o la Guerra del Golf.
A Afganistàn, anava vestit com els natius de la zona i amagava les seves pel·lícules cosint-les en les seves robes. Les seves imatges varen ser les primeres del conflicte i varen ser publicades extensament.
Va guanyar la Medalla d'Or Robert Capa (premi a la millor fotografia realitzada fora dels Estats Units que requereix un excepcional valor i mitjans).
El treball de McCurry s'ha publicat a revistes de tot el món i és un col·laborador freqüent de la National Geographic. Des de l'any 1986 és membre de l'agència Magnum Photos.
A l'actualitat, McCurry està vivint a Nova York i els caps de setmana ofereix tallers de fotografia.

"En el Retrato espero el momento en el que la persona se halla desprevenida, cuando afloran en su cara la esencia de su alma y de sus experiencias...Si encuentro a la persona o el tema oportuno, en ocasiones regreso una, dos, o hasta media docena de veces, siempre esperando el instante justo. A diferencia del escritor, en mi trabajo, una vez que tengo hecha las maletas, ya no existe otra oportunidad para un nuevo esbozo. O tengo la foto o no. Esto es lo que guía y obsesiona al fotógrafo profesional, el ahora o nunca.
Steve McCurry

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada