L'ESSÈNCIA DE LA FOTOGRAFIA

dimarts, 28 d’abril del 2009

Vida de Patrick Zachmann

Patrick Zachmann, francès nascut a l'any 1955, viu i treballa a París. Fotògraf independent des de 1976 i membre de Mangum Photos des de l'any 1990, es dedica als assaigs fotogràfics de llarga durada.
De 1982 a 1984, va realitzar un treball als barris del nord de Marsella sobre joves descendents de la immigració, presentat a una exposició col·lectiva al Centre Pompidou de París. Després d'un projecte personal de set anys sobre la identitat jueva, a l'any 1987 va publicar el seu segon llibre Enquête d'identité.
Al 1989, les seves fotografies sobre els aconteixements de la plaça Tiananmen a Pekín, varen tenir un resò a la premsa internacional.
Zachmann va dur a terme durant sis anys més un estudi sobre la diàspora xina a tot el món, que va desembocar l'any 1995 amb la publicació d'un llibre molt ben rebut per la crítica, W. ou l'oell d'un long-nez, i una exposició presentada a deu païssos d'Àsia i Europa.
Entre 1996 i 1998, Patrick va realitzar el curtmetratge La mémoire de mon pére, i després el seu primer llargmetratge sobre la desaparició de les empremtes de la memòria en particular a Chile, Aller-retour. Journal d'un photographe. L'any 2006, va iniciar un nou projecte a Xina, Confusions Chinoises. Al 2007 va rodar a Marsella la seva darrera pel·lícula sobre el destí de deu joves amb dificultats que havia conegut i fotografiat feia vint anys.

1 comentari:

  1. Gracias por tu blog, es muy bueno.

    Te invito a opinar en el mio....

    http://cruz-pedro.blogspot.com

    ResponElimina