L'ESSÈNCIA DE LA FOTOGRAFIA

dijous, 16 d’abril del 2009

Vida de Helmut Newton

Helmut Newton, d'origen jueu, va néixer a Berlín el 31 d'octubre de 1920 i va morir a Los Ángeles el 23 de gener de 2004. Va ser un dels fotògrafs més importants del segle XX. El seu propi estil en les fotografies fa que destaqui entre la resta de fotògrafs d'aquella època.
El glamour, la seducció, els nus femenins y els tacons d'agulla són els encarregats de persuadir al públic.
Va començar en el món de la fotografia participant en un diari a Singapur, però no va tenir gaire sort estant per aquelles terres, ja que el varen deportar a Austràlia on, pel simple fet de ser jueu, va haver d'estar durant un temps dins un camp d'internament. Posteriorment va ser allistat per l'exèrcit australià fins el final de la II Guerra Mundial.
Després de la Guerra, la vida de Newton va començar a canviar positivament. Va posar el seu propi estudi de fotografia, va conèixer a la que més envant seria la seva dona, June Browne. Més envant, per completar la seva formació amb la moda, va anar a Londres dos anys. I després de Londres, viatjà a París per treballar amb revistes especialitzades de moda com Vogue o Elle.
A París és on va decidir quedar-se a viure, lloc on la seva carrera com a fotògraf de moda comença a donar-li un reconeixement mundial, convertint-se en un dels fotògrafs de més èxit. Nova York i Montecarlo van ser uns dels llocs on Newton va passar els seus últims anys.
El seu treball té un estil propi que fa reconèixer la seva obra allà on s'observi. El glamour, la seducció i l'elegància són la base per a les fotografies de Newton. Precioses senyoretes a ambients luxosos són algunes de les obres més famoses d'aquest fotògraf.
Va morir l'any 2004 a causa d'un accident de trànsit a Los Ángeles de California, però ens ha deixat unes magnífiques obres d'art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada