L'ESSÈNCIA DE LA FOTOGRAFIA

dijous, 16 d’abril del 2009

Vida de Robert Capa


Ernest Friedmann (1913-1954), va néixer a Budapest. Fill de mare dissenyadora de moda i pare pensador amb influències aristocràtiques, pertanyia a un cercle familiar artístic.
Durant la seva joventut va conèixer a la noia que l'influencià a l'hora de convertir-se en el fotògraf que tothom coneix. Eva Besnyo era d'aquelles persones a les que els hi interessava més prendre fotografies que no fer els deures de l'escola.
Lajos Kassak, gran amic de Friedmann, va ser una de les persones que el va ajudar en moments de decisions difícils, li va donar suport, consells, suggerències artístiques i fins i tot, suport econòmic en alguna ocasió.
Entre el 1932 i 1936, va conèixer a la que acabaria essent la seva parella sentimental, la fotògrafa alemanya Gerda Taro. Com a parella i companys de feina, varen decidir inventar-se el nom del fotògraf nord-americà Robert Capa, utilitzat indistintament pels dos.
Quan va començar la Guerra Civil Espanyola, Capa es traslladà a Espanya amb la seva parella i a partir d'aquí, el seu èxit com a fotògraf comença a créixer.
Itàlia, Londres, el nord d'Àfrica i Japó varen ser uns dels llocs on Capa va deixar evidència de les seves fotografies.
Va morir la matinada del vint-i-cinc de maig de 1954 trepitjant una mina.
És conegut per ser l'autor de fotografies molt originals sobre la guerra, fotografies que transmeten un sentiment de dolor i por a qualsevol que les observa. Fotografies úniques.



"Si tus fotos no son lo suficientemente buenas es que no te has acercado lo suficiente"
Robert Capa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada