L'ESSÈNCIA DE LA FOTOGRAFIA

dimarts, 12 de maig del 2009

Vida de Chema Madoz

José María Rodríguez Madoz, conegut com Chema Madoz, va néixer a Madrid l'any 1958.
És un reconegut fotògraf espanyol que destaca per la seva manera de veure i representar imatges.
De l'any 1980 fins l'any 1983 va estudiar Història de l'Art a la Universitat Complutense de Madrid. A la vegada, es formava en fotografia al Centre d'Ensenyament de la Imatge.
L'any 1985 va realitzar la seva primera exposició individual, exhibida per la Real Societat Fotogràfica de Madrid.
A partir d'aquí, ha aconseguit consolidar-se no només a nivell nacional sinó que també a nivell internacional.
A Espanya és un dels fotògrafs més coneguts i amb freqüència es veuen les seves obres a portades i revistes. Ha aconseguit exposar a diferents galeries i museus europeus i americans.
L'any 1988 la Sala Minerva del Círculo de Bellas Artes de Madrid, va inaugurar la seva programació de fotografia amb una exposició dels seus treballs.
Durant els inicis de la seva carrera, en algunes de les obres hi apareixien éssers humans, però a partir de 1990 va centrar el seu treball en la fotografia d'objectes als que modifica o accentua alguna qualitat, aconseguint així imatges molt impactants amb diferents objectes quotidians.
Uns anys més tard, el 1991, Madoz va rebre el Premi Kodak, i dos anys després li va ser atorgada la Bolsa de Creación Artística de la Fundación Cultural Banesto. El 1995 la Editorial Art-Plus de Madrid va editar la seva primera monografia, "Chema Madoz" (1985-1995); i el 1998 la Editorial Mestizo, A. C. (de Murcia) li va publicar "Mixtos - Chema Madoz".
Un any després, el Centro Gallego de Arte Contemporánea de Santiago de Compostela va exhibir l'exposició individual dels seus treballs realitzats entre 1996 i 1997, i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía li va dedicar una altra exposició individual: "Objetos 1990 - 1999", que va ser la primera mostra retrospectiva que aquest museu ha dedicat a un fotògraf espanyol viu.
L'any 2000, Madoz va rebre el Premi Nacional de Fotografia i va ser reconegut com Autor Destacat.
Avui dia, segueix exposant per tot el món, demostrant la seva capacitat d'innovació constant.

1 comentari:

  1. Me cuesta tremendamente leerte,... jajaja pero no desespero y le echo paciencia..

    Saludos!

    ResponElimina