L'ESSÈNCIA DE LA FOTOGRAFIA

dijous, 12 de març del 2009

Vida de Joseph-Nicéphore Niépce

Joseph-Nicéphore Niépce (1765-1833), nascut a França, estava interessat des de sempre en la litografia, i va començar les seves primeres experiències amb la reproducció òptica d'imatges realitzant còpies d'obres d'art. Els seus primers experiments van sorgir al 1813, tenint bons resultats. A l'any 1816, va realitzar les primeres imatges fotogràfiques de la història, encara que avui dia no es conservi cap d'aquestes.
La fotografia començava a ser molt important a la vida de Niépce. Ell és qui va fer la primera fotografia coneguda en la història.
8 hores varen ser les necessàries per a que la imatge es pogués captar lo millor possible, utilitzant una planxa de peltre coberta de betún de Judea, exposant la planxa a la llum quedant la imatge invisible. Després de l'exposició la placa era mullada en un disolvent d'oli. Un cop fet això, es rentava la fotografia amb aigua i així es podia apreciar la imatge.

1 comentari:

  1. Molt xulo el teu blog! ja l'aniré xafardejant així aprendré una mica més d'aquest món que desconec bastant, tot i que ara a la carrera m'hi estic començant a introduir i a agafar-li el gustillo...

    ResponElimina